Niclas Vate

Niclas Vate

En energigivande målbild i företaget ger bättre fokus och mer arbetsglädje. Det ligger en energi i att förändra och ta nya steg framåt. Om man inte har en bra målbild så händer inget särskilt, men investeringen i hårt arbete ger inte lika bra utdelning, inte så stora framsteg som när man har en energigivande målbild framför sig i det dagliga arbetet. Niclas Wate, grundare av rekryteringsföretaget Roi Recruit i Malmö delar med sig av sin erfarenhet av detta i fem snabba tips:

1. Ställ upp ett par frågor till dig själv. Fråga dig varför du gör det här och vart du vill att det ska leda dig och ditt företag.

2. Målbilden bör komma inifrån för då blir den så fantastiskt mycket starkare. Det är viktigt att alla medarbetare är med och utvecklar målbilden – det brukar ge massor av bra idéer. Dessutom är det mycket roligare att jobba mot en målbild som man har skapat tillsammans. När ni i företaget ser målet hägra och inser att det är realistiskt att nå det så får ni alla en energikick av det. När ni ser den där möjligheten att till exempel göra en inbrytning i er bransch, att ert koncept ligger perfekt i tiden.

3. En bra målbild ger ditt företag energi och gör att dina medarbetare orkar igenom lite tuffare dagar som infinner sig ibland. Om man vet vart man är på väg så är det lättare att ta sig igenom dem, resa sig upp och borsta av sig dammet

4. Omge dig med initiativrika medarbetare som är förändringsbenägna och tycker om att utbyta idéer. Uppmuntra till omvärldsbevakning!

5. När nya framsteg har gjorts och livet har förändrats så behöver målbilden också förändras. Nya mål kan då synas möjliga att uppnå när man på nytt lyfter blicken. Då kan processen göras om igen.

www.roirecruit.se

 

Skribent Carin Andrén