Thomas Lööw4

Idag finns det ett stort utrymme på marknaden för fler innovativa lösningar. Många av Sveriges mest framgångsrika företag har skapats ur innovativa produkter: SKF, TETRA PAK, ASTRA (Losec), ERICSSON, Spotify etc. Thomas Lööw, VD för AirHelp Nordic tipsar här om hur ett företag kan arbeta i mer innovativ riktning:

1. Undersök vilka talanger som redan finns inom organisationen. Finns det fler dolda, kanske originella talanger som ni inte har tänkt på? Våga testa dem.

2. Ledning och ägare behöver vara överens om att man ska skapa förutsättningar och klimat för innovationsutveckling. Arbetsklimatet ska stödja ett mer nyskapande arbetssätt som tillåter att man tar sig tid för att utveckla nya idéer.

3. Var beredd på att göra investeringar när en innovation har goda förutsättningar att lyckas. Ta emot råd, men följ också magkänslan i bedömningen. Ha medarbetare att bolla idéerna med.

4. Ha en grundplan från början. Håll fokus och följ upp utvecklingen då och då. Långsiktighet och fokus är a och o. Det är en fantastisk känsla i att vara med från början av något som är unikt, att ta del av någons dröm från idé till succé.

5. Resultatet i en innovativ miljö kan bli en positiv expansion med bättre ekonomiska förutsättningar och en roligare atmosfär på jobbet!

 

Skribent Carin Andrén