Malin Engelbrektsson1

1. Lägg energi på andra saker

Som mobbad är det lätt fokusera på de negativa känslorna, och det är superviktigt att man tillåter sig känna dem, men försök att lägga energin på andra saker. Omvandla den till en drivkraft åt att göra något du tycker är roligt.

2. Ändra dig inte som person

Många som är mobbade tror att det är något fel på dem, men så är det inte. Det är aldrig fel på den som blir kränkt, utan på den eller de som mobbar. Kom ihåg det, och låt aldrig elaka personer stå i din väg.

 3. Våga prata om din utsatthet

En del tror att de kan klara av allting själva, att de inte behöver någon annans hjälp, fast det är precis det du behöver. Våga prata med någon du känner förtroende för och låt personen hjälpa dig. Ensam är stark, men tillsammans blir vi ännu starkare.

 4. Tänk som din kändisförebild 

Alla har vi våra kändisförebilder, använd din och tänk att du klarar dig igenom den tuffa situationen. Många kändisar har själva varit mobbade, men dragit nytta av sin utsatthet i sin karriär. Kanske fick vi alla nu reda på hur de blivit så framgångsrika som de är.

5. Var snäll mot dig själv

Gräv inte ner dig för mycket i ensamheten, utan var snäll mot dig själv. Öppna ett nytt dokument på datorn eller grabba tag i papper och penna och skriv ner fem positiva saker om dig själv – varje dag. Öva på att tänka snällt och finn tryggheten i att våga göra det.

Malin Engelbrektsson, Frilansjournalist

www.malinengelbrektsson.com

www.attvaraenhackkyckling.com