Kroppens styrka, välbefinnande och rörelsefrihet är som bäst när en träningsform involverar den intellektuella, känslomässiga och fysiska nivån och samtidigt stödjer och förstärker kroppens nervsystem, muskulaturen och benstommen. Med andra ord när träningen tar hänsyn till hela kroppen, ökar kroppskännedom och vetskap om vad som händer i kroppen när man tränar.

Det är mer eller mindre känt bland allmänheten att kommunikation med oss själva, dvs. information som vi överför till vår hjärna och vårt nervsystem får oss att utföra alla rörelser. Förståelsen av hur allt i kroppen hänger ihop och hur vi kan påverka kroppen att utföra olika rörelser öppnande upp för en ny, effektiv och rolig träningsform Spider Suit Movement.

Sedan 2007 har rehabiliteringscentret Ren-Pol varit ledande i behandling av barn, ungdomar och vuxna. Kunskapen, erfarenheten och observationer i rehabiliteringen var en stabil grund i utvecklingen av Spider Suit. När Novaera och Ren-Pol inledde samarbete, så blev resultatet Spider Suit Movement.

1. Man har Spider Suit ovanpå en vanlig träningsklädsel
Spider Suit (förkortas SS) är ett mjuk dynamisk verktyg/dräkt som man tar ovanpå en vanlig träningsklädsel när man tränar. Den möjliggör en effektiv träning som snabbar upp processen som bygger upp muskelsystem, återställer en rätt kroppshållning och sätter igång den obehindrade andningen.

2. Man utför enkla och kraftfulla övningar på samma gång
Med hjälp av Spider Suit kan man koppla ihop hela kroppen till en helhet under ett träningspass. Den förstärker effekten av enkla rörelser, till exempel att lyfta foten förvandlas till en kraftfull övning på ett säker, roligt och lätthanterlig sätt. På så sätt bygger man upp styrkan, ökar smidighet och stabilitet i kroppen på det mest optimala sättet.

3. Man kan använda hela dräkten och träna hela kroppen på samma gång
Tack vore de olika lösningar som dräkten består av(mössa, väst, shorts, knäskydd och, skor) kan den användas som en helhet som kopplas ihop med flexibla gummiband. Detta ger möjlighet att genomföra övningar på ett kontrollerat och säkert sätt när man arbetar med många grupper av muskler samtidigt eller vill stimulera balanssinnet.

4. Man kan använda de enskilda delarna av dräkten för specifika ändamål
Det går även att använda de enskilda delarna av dräkten som separata verktyg för att exempelvis återuppbygga muskelmassan och öppna upp bröstkorgen eller arbeta med knä.

5. Träningen i Spide Suit laddar hjärnan med positiva signaler
Spider Suit hjälper bland annat att korrigera kroppshållningen och använda kroppstyngden på ett optimalt sätt under träningen. På grund av detta skickas positiva signaler till hjärnan. Dessa signaler sätter i gång och påskyndar uppbyggnadsprocess i muskelsystemet som återställer en rätt kroppshållning. Rätt kroppshållning behövs för att den djupa andningen ska kunna flöda fritt.

Skribent Teresa M Rask

Läs mer på: novaera.se