Ingvar Nilsson4

Är du arbetssökande och vill synas bättre i olika sammanhang på Facebook bör du se över hur din profil ser ut. Många arbetsgivare och rekryterare tittar numera på hur våra profiler ser ut och vad vi skriver i olika sammanhang. Genom att ha en väl genomtänkt profil så kan den även dra blickarna till sig i olika sammanhang.

 
1. Profilbild och omslagsbild

Använd en profilbild där ditt ansikte syns. Skippa kattbilder, seriefigurer och annat. För vem vill anställa en katt eller seriefigur? Ha gärna en snygg omslagsbild också. Bilden är det första som fångar ögat hos den som besöker din profil.

2. Välfylld profil

Fyll i arbete och utbildning. Även vilka kompetenser du har. Kanske också vad du läst för böcker, sett för filmer och annat. Allmänna kontaktuppgifter. Detta ger också en bild av dig vem du är.

3. Tidslinjen och– bilder

Försök förmedla en positiv bild av dig. Skriv lite vad du gör om dagarna för att hitta ett arbete. Skriv vad du vill jobba inom. Ha inte för mycket ”festbilder där du dricker” eller andra konstiga bilder. Lägg in andra bilder istället på sådant som intresserar dig, skriv lite om detta på samma gång.

4. Grupper och sidor.

Se över vilka sidor du gillar, vilka grupper är du med i? Kanske läge att rensa bort en del där som kanske inte är riktigt ”rumsrent”.

5. Nätverka

Gilla sidor och gå med i grupper inom ditt yrkesområde och intresseområde. Var aktiv där, våga synas och ta lite plats. Dela också inlägg från dessa sidor och grupper du är med i så att det syns på din tidslinje. Försök bli vän med, eller följ personer inom branscher och företag som du är intresserad av att jobba för. Få igång en intressant dialog med dessa personer.

Av Ingvar Nilsson