Soheil Naderi Foto: Jens C Hilner

Soheil Naderi
Foto: Jens C Hilner

Soheil Naderi, affärsjurist, driver även kontorshotellet Midzone i Malmö. Han är en mycket drivande företagare, som ständigt har nya projekt på gång. Här kommer hans bästa tips på hur man lyckas som företagare.

1. Var framåt
Har du ingen marknadsföringsbudget så får du så hitta andra vägar. I värsta fall så får du ”knacka dörr” och lämna ditt visitkort. Knackar du på tillräckligt många dörrar så kommer du bli insläppt någonstans. Lägg tid på att nätverka.

2. Håll ut
Ge aldrig upp. Tro på din affärsidé och dig själv. Det är viktigt att du inte ger dig när du får motgång. Det vänder alltid.

3. Bli modigare
Våga sälja dig själv, gör du inte det så kommer du aldrig kunna tjäna pengar och få någon omsättning i ditt bolag. Lär dig av de som kan försäljning.

4. Ta risker
Jobba hårt och ta risker. Den som inte är villig att ta en risk kommer få svårigheter att lyckas. Lär dig mer om hur din bransch fungerar.

5. Leverera alltid
Om du gör ett bra jobb, tar hand om dina kunder och håller det du har lovat att du ska leverera, så kommer dina kunder att rekommendera dig vidare till kontakter i deras nätverk.

Skribent Nina Jansdotter