Nina Jansdotter Fotograf: Jens C Hilner

Nina Jansdotter
Fotograf: Jens C Hilner

Känns det som du har ”vuxit ur din kostym”, eller var det aldrig rätt jobb för dig från början? Kanske du behöver dra vidare mot nya utmaningar? Känner du igen dig? Karriärcoachen och författaren Nina Jansdotter tipsar:

1. Tiden går långsamt när du är på jobbet och tankarna går ständigt i riktning mot ledigheter, semester och till och med pensionen, fast det kanske är flera decennier dit. Det är nästan bara lönechecken som får dig att gå till jobbet.

2. Du upplever att jobbet tar väldigt mycket av din energi i förhållande till vad du uträttar. Du känner dig oinspirerad, ointresserad, kanske rentav dränerad och dina vänner märker att det påverkar dig negativt. Det är helt enkelt inte kul längre.

3. Du är missunnsam mot andra och kan inte unna dem framgång därför att det får dig att känna dig misslyckad. Du har mist förmågan att ge positiv feedback till andra och kanske i värsta fall funderar på hur du kan sabotera något för någon.

4. Om du kunde vrida tiden tillbaka så skulle du absolut inte välja den här typen av jobb. Du inser att det här jobbet egentligen inte passar dig alls. Om du fick leva om ditt liv så skulle du göra något helt annat.

5. Kroppsliga symptom börjar visa sig i form av ont i magen, huvudvärk eller liknande. Din kropp försöker tala om för dig att det är dags att förändra din arbetssituation. Du grubblar över ditt jobb på natten så att din sömn blir lidande.