Richard Svensson Fotograf Alex Wayne

Richard Svensson
Fotograf Alex Wayne

Att jobba utomlands är en dröm för många, men det kan kännas klurigt att omvandla den drömmen till verklighet. Om man är intresserad av att jobba inom hotell- och restaurangbranschen så kan Dubai vara ett alternativ. Inom hotellbranschen finns i Dubai i stort sett det bästa av alla världar. USA, Europa och Asien. Ett Eldorado helt enkelt. Richard Svensson har mångårig erfarenhet inom hotell- och restaurangbranschen och har jobbat utomlands i många år i bland annat Frankrike, Tyskland och på Irland. Nu driver Richard Me in a box, ett företag som hjälper människor att få in en fot i hotell- och restaurangbranschen i Dubai. Här kokar Richard Svensson ner sin gedigna yrkeserfarenhet till en fem snabba tips-fond.

1. Typ av kedja. Det första som man bör göra redan innan man söker sig ut, är att fokusera på vilken typ av kedja eller företag som man vill satsa på. Det är bra att sikta in sig på stora kedjor som har ett internationellt spann. Detta kan ge många framtida möjligheter eftersom det är många anställningar det gäller och många olika befattningar.

2. Städer. Sikta in dig på stora städer som till exempel Dubai. Där finns de stora aktörerna och därmed chans att lägga grunden till eller bygga vidare på en professionell karriär.

3. Flexibilitet. Det är viktigt att hålla sig flexibel, väldigt mobil. Rota dig inte för mycket på plats utan lämna dörrarna öppna för nya möjligheter.

4. Sätt upp mål. Våga sätta upp mål. Man siktar exempelvis in sig på att det ska ta ett år för att nå en viss position. Man bestämmer sig för det, man ska klara det. Sätt ut delmål sedan för att komma vidare.

5. Våga. Våga ta steget. Våga ge dig ut i världen. Våga utmana dig själv. Tro på dig själv, tro på dina mål.

Läs mer påmeinabox.com

Skribent Christina Åberg