För företagare som vill bli bäst

Foto: Stock

För företagare som vill bli bäst

Fredrik Holmgren har varit företagare inom telesale och telemarketing i tio år. Han har arbetat med större bolag som till exempel Tele2, Viasat och Glocalnet. Det som från början motiverade honom till att bli företagare var att han hade möjligheten att utveckla sig själv. Han ville också kunna känna sig fri och förverkliga sina drömmar och mål genom ekonomisk framgång. Här delar han med sig av fem snabba företagartips.

1. Effektivisera dina processer och håll dig uppdaterad om innovativa idéer och tankesätt inom områdena spara, öka och mervärde för kund eller uppdragsgivare.

2.Var flexibel, lyhörd och beredd på att agera i svåra situationer. Se upp så du inte försöker ”uppfinna hjulet på nytt” när det redan finns lösningar.

3. Satsa på kundnöjdhet. En nöjd kund berättar för några få hur bra det var att ha med dig att göra. En missnöjd kund sprider sitt missnöje till kanske tio eller tjugo andra personer.

för företagare som vill bli bäst

Foto: Privat

4. Försök lägga 80% av din arbetstid på försäljning och 20% på övrigt. Det är alltid försäljningen som gör att ditt företag går framåt och det leder sedan till ökade utvecklingsmöjligheter.

5. Sätt fart och få saker gjorda idag. Var en ”doer”. Var stolt över dig själv varje dag. Skriv dagbok med tre saker som du är nöjd med, som du har lyckats med under din arbetsdag. Det kommer att stärka dig och påminna dig om att du är målinriktad och unik.

Skribent: Carin Andrén 

Dela dessa tips på sociala medier