Hur du får ut mer av ett lunchmingel

Foto: Stock

Hur du får ut mer av ett lunchmingel

Att passa på och gå på ett mingel på lunchen kan vara ett roligt och effektivt sätt att skapa nya kontakter och bibehålla kontakten med de du redan har träffat tidigare. Här ger Kristian Andersson, som är grundare av det snabbväxande nätverket LunchIn, sina bästa lunchmingeltips.

1. Tänk relationer
Att nätverka leder till affärer men tänk inte försäljning när du nätverkar. Genom att nätverka långsiktigt, skapa och underhålla relationer, kommer du efterhand att sälja din vara eller tjänst eller dig själv om du söker arbete. till andra i nätverket och deras kontakter då de rekommenderar dig. Att nätverka är att skapa relationer och  relationer ger affärer.

 2. Inkludera alla
Alla du pratar med är värdefulla. Fokusera på att inte fokusera på en speciell nisch. Vem som helst kan bli vad som helst i framtiden. Vem som helst kan bli en kund i framtiden. Vem som helst kan komma att erbjuda dig ett jobb eller ett spännande uppdrag framöver.

Hur du får ut mer av ett lunchmingel

Foto: Privat

3. Var en svamp
Lyssna på hur andra branscher arbetar och fungerar. Sug åt dig som en svamp. Kan andra branschers arbetssätt appliceras i din arbetsvardag?

 4. Ställ frågor
Vad heter du? Vem är ”namnet på den du frågat”? Då ger du den du nätverkar med möjlighet att berätta om sig själv på sitt sätt. Fråga inte vad personen arbetar med eller på vilket företag, det är människan som är intressant.  Tids nog får du reda vad han eller hon arbetar med. Återigen: Tänk relationer. Relationer är människor emellan, precis som affärer är.

  5. Var dig själv
Det är du bäst i världen på att vara.

Skribent:

Dela dessa tips på sociala medier