Hur du gör en framgångsrik videoansökan

Foto: Stock

Hur du gör en framgångsrik videoansökan

Sex av tio jobb förmedlas via kontakter. För att se vilka jobbmöjligheter som döljer sig i ditt nätverk kan en videoansökan vara lösningen, då den lätt kan delas vidare av familj, släkt och vänner. William Sjögren är marknadsförare, social media strateg och videobloggare. Här delar han med sig av sina bästa tips för en framgångsrik videoansökan. 

1. Var personlig
För att videon ska kännas äkta bör den utgå från vem du är. Lyft gärna fram något personligt, helst något som får dig att stå ut från mängden.

2. Var tydlig
Du kan spela in videon med din smartphone. Välj en plats där det tydligt går att höra det du säger och där bakgrunden inte stjäl uppmärksamheten från det du vill berätta.

Hur du gör en framgångsrik videoansökan

Foto: Privat

3. Håll dig kort
En måttstock för videons längd är att tittaren hinner se den mellan två tunnelbanestationer. Fler börjar titta och ser hela videon om den är högst 45 sekunder.

4. Hjälp nyfikna
För den som vill se en mer formell presentation innan hon kontaktar dig så skriv en kort presentationstext till videon, med en länk till ditt CV.

5. Be om hjälp
Ju fler som ser din videoansökan desto större chans att du får jobbtips och blir kontaktad av något företag. Be därför familj, släkt och vänner att dela videon i sina personliga nätverk, gärna i sociala medier.

Dela dessa tips på sociala medier