Hur man lyckas i sociala medier

Foto: Stock

Hur du lyckas i sociala medier

De sociala medierna är just sociala, som namnet anger. Man delar intressant information, skapar nya kontakter, diskuterar, kommenterar, rekommenderar och lär sig på köpet massor genom sitt nätverk. Nina Jansdotter som är beteendevetare, författare och karriärcoach tipsar om hur du lyckas i sociala medier.

1. Varför vill jag använda mig av sociala medier? Vad förväntar jag mig att det ska ge? Tänk igenom först vad syftet är.

2. Vilka plattformar är intressanta för mig och mitt syfte?

3. Formulera enkla, konkreta mål, till exempel ” innan den här månaden är slut ska jag ha så och så många följare” eller ”jag skriver X stycken inlägg per vecka”.

Hur man lyckas med sociala medier

Foto: Privat

4. Kommunicera med andra, gå in i dialoger, dela med dig av kunskaper och erfarenheter. Svara, diskutera och ställ frågor. Det krävs mycket aktivitet och det är mycket lättare om man tycker det är roligt. Hitta din egen stil.

5. Hur blev det? Pröva en eller två plattformar till att börja med. Det tar tid att bygga relationer i sociala medier, så ge det en ordentlig chans innan du eventuellt lämnar plattformen. Får du ut något av det? Är du på rätt forum? Är det roligt? När du utvärderar så kan resultatet faktiskt bli överraskande.

Skribent: Carin Andrén

Dela dessa tips på sociala medier