Hur du lyssnar på ditt hjärta

Foto: Stock

Hur du lyssnar på ditt hjärta

Hur du lyssnar på ditt hjärta. De flesta gör det med hjälp av sin intuition och sin goda vilja. Det här är så klart bra, men det är också svårt när livet krånglar till sig. Susanne Jönsson, som är grundare av Soul & Heart Journey School, tror att vi behöver tydliga och effektiva tekniker som hjälp. När vi har det då kan det storma runtomkring dig, du stannar kvar i ditt hjärta ändå.

1. Lär dig skilja på din magkänsla och ditt hjärta
Alla pratar om magkänslan, men det är i din mage, ditt solarplexus, som du också tar in all din oro, din stress och din frustration. Om du ställer en svår fråga till dig själv och litar på din magkänsla, då bli med stor sannolikhet svaret baserat på din stress och din oro. När du istället lär dig skillnaden och lyssnar från ditt hjärta, då blir svaret rakt och tydligt. Alltid baserat på det som är bäst för dig, både på lång och på kort sikt.

2. Du lär dig skillnaden genom att känna hur, och var, det känns i din kropp när du ställer frågor
Från magen känns det ofta lite spänt, lite stressigt – svaren från ditt hjärta får dig att känna dig mjuk och bekväm i kroppen.

Hur du lyssnar på ditt hjärta

Foto: Privat

3. Öka kärleken till dig själv
Det krävs mycket kärlek till dig själv för att du ska tillåta dig att må bra, att leva ett bra liv och att få arbeta med det du älskar att göra. När du ökar kärleken till dig själv då blir det också lättare för dig att leva från ditt hjärta och att tillåta dig att lyssna på de svar du får där.

Att öka kärleken till dig själv innebär inte att du stärker ditt ego. När du ökar kärleken till dig själv så blir du med automatik mer hjärtförankrad och ditt ego kan inte påverka dig när du är i ditt hjärta.

 

4. Lär dig hjärtmeditationen och hjärtförankringen
Det är med hjälp av den som du kommer in i ditt hjärta – på riktigt. När du lärt dig tekniken räcker det med en kort meditation på 3–4 minuter om dagen för att du ska kunna stanna kvar i din inre balans och ha tillgång till alla dina verktyg för välmående.

 

 

 

5. Snabbhissen, den bästa av allt!
Alla trillar ur sitt hjärta ibland, det sker när vi blir irriterade, stressade, frustrerade o.s.v. När du har gjort dina 3–4 minuters meditation på morgonen och därmed förankrat dig i ditt hjärta, då har du tillgång till din snabbhiss. Det innebär att så fort du går in i stress, ilska eller frustration, då vet du att du inte är kvar i ditt hjärta – du har ”trillat ur” (eller åkt upp i egot). Så snart du inser detta, då tar du din ”snabbhiss”, och på 2 sekunder är du tillbaka i hjärta. Din irritation, stress eller frustration släpper direkt och du kan hantera situationen på ett bättre sätt.

 

 

Skribent: Oliver Kertes

Dela dessa tips på sociala medier