Hur du når ut bäst med din musik

Foto: Stock

Hur du når ut bäst med din musik?

Nästan alla gör musik idag eller önskar att de kunde. Med så många musiker online är det svårt att tränga igenom massorna och stå ut från mängden. Förutsatt att du eller din grupp håller en helt acceptabel produktionskvalitet och har någonting att säga så finns det några enkla men väldigt effektiva strategier du kan använda dig av.  Felipe Rebolledo är skapare av och driver Litefire Media, han är manusförfattare, regissör, jobbar med musikvideos och är sociala medier strateg för musikartister.
Här tipsar Felipe Rebolledo om hur du når ut med din musik och kommer billigt undan.

1. Spotta ut musikvideos
Viktigare än att man gör den perfekta musikvideon är att man är konsekvent och släpper musikvideos med jämna mellanrum. Det behöver inte vara dyrt eller superprofessionellt så länge det är gjort med din personlighet och möter fansens förväntningar. Ha gärna med humor (eller skräck) och bjud på dig själv hellre än att slänga massa pengar på dyr teknik. Genrevideos går hem bättre än dokumentära street videos.

2. Sociala medier varje dag
Använd alla sociala medier du känner till. De är gratis och på mindre än en timme kan du skapa och lägga upp dina inlägg för dagen. Nyckelordet är ”dagligen”. Skapa minst ett bra inlägg varje dag. Detta kanske verkar konstigt men fungerar: promota dina åsikter och budskap mer och håll själva musiken till ett minimum för bästa effekt.

Hur du når ut bäst med din musik

Foto: Privat

3. Ta med oss bakom kulisserna
Ta med fansen bakom kulisserna i din vardag. Skriv texter, ta bilder och gör videos som visar hur det är att vara dig eller din grupp. Även här bör du fokusera mer på allt knasigt, rolig och fel som går under dagen och visa upp din musik till ett minimum. Den färdiga musiken är resultatet. Visa oss allt som krävs för att komma dit.

4. Sträck ut en hand till fansen
Det är okej att vara mystisk och hålla sig lite cool i bakgrunden, men om du verkligen vill påverka dina fans så gör du bäst i att skapa en relation med dom. Det tar dig bara några minuter att svara på inlägg och frågor, tacka för delningar och skriva personliga meddelanden till ett urval av dina fans varje dag. Du lär se deras tacksamhet när de inser att du är en riktig person och att du faktiskt tagit dig tid för dom.

5. Var en gäst
Gör allt du kan för att få andra att se bra ut så får du flerfaldig kärlek tillbaka. Skriv inspirerande gästblogginlägg, gästa på andras låtar och i allmänhet gör vad du kan för att vara gäst i andra musikers värld. Du kommer då ständigt nå en ny publik och eventuellt få dom som egna fans.

Läs mer här: Litefire Media

Skribent:

Dela dessa tips på sociala medier