Hur du orkar med svårigheterna i jakten på framgång

Foto: Stock

Hur du orkar med svårigheterna i jakten på framgång

Som barn visste vi vad vi ville med livet – uppleva glädje, kärlek, tillhörighet och framgång. Som vuxen tenderar vi att fastna i vår verklighet. Vi blir realistiska och fokuserar på räkningarna, köksbänkdraman och svårigheterna som ständigt dyker upp. Rent specifikt ser våra mål annorlunda ut idag, men drömmarna finns kvar. Thomas Edison sa att många av livets misslyckanden händer människor som aldrig inser hur nära de är att lyckas när de ger upp. Hur tacklar man alla problem och hur gör man för att orka fortsätta när saker skiter sig?

Felipe Rebolledo är skapare av och driver Litefire Media, han är manusförfattare, regissör, jobbar med musikvideos och är social media strateg för musikartister. Han jobbar med kreativa människor som ofta kämpar i motvind för att nå sina drömmar, och för att ge artisterna det självförtroende som krävs för att lyckas. Här delar han med sig av en strategi som är viktigare än att bara ha ett mål. Nämligen att ha en vision. Vision innebär att du vet hur det känns när du har nått dina mål och med en klar vision kommer du att vara säker på vad du håller på med.

Hur du orkar med svårigheterna i jakten på framgång

Foto: Privat

1. Tänk framåt i tiden och tänk stort
Föreställ dig att du inte kan misslyckas. Ignorera svårigheterna och svaren som du inte har än. Fokusera på vad du vill uppnå och uppleva. Tänk fem, tio år eller ännu längre fram i tiden. Vad vill du uppnå? Kroppsligt, materiellt, spirituellt, psykologiskt, ekonomiskt, vänskapligt, karriärmässigt, statusmässigt etc.

2. Skriv ner dina mål
Gör en lista med alla dina mål. En rad för varje stort mål. Skriv gärna flera sidor. Det ligger något magiskt i att skriva ner det för hand, på papper, istället för på en maskin. Försök även ha med preliminära (och lite orealistiska) datum över när du förväntar dig att nå dina mål.

3. Lev dig in i din kommande verklighet
Blunda gärna och spola fram ditt liv till momentet då du inser att du har lyckats. Föreställ dig att du redan är där. Hur ser det ut? Hur är du klädd? Hur luktar det? Vart står du och vad gör du sekunden du inser att du har lyckats? Kan du se allt som krävdes för att komma dit? Kan du se hur du lyckades, inte trots dina motgångar utan på grund av och tack vare alla motgångar?

4. Skriv ner din vision
Vakna upp igen och skriv ner allt som du minns så fort du bara kan. Bilderna, känslorna, lukterna etc. Skriv ner alla nya frågor och svar och använd dig gärna av färger och rita bilder för att aktivera fler delar av hjärnan.

5. Gör detta varje dag
Nyårslöften är tyvärr inte den bästa strategin i världen för att påminna oss själva om vad vi vill förändra och förbättra i våra liv. Vad sägs om ”nydagslöften”? Detta bör inte ta mer än en kvart och om du gör det varje dag så har du ständigt färsk attityd,  inspiration och motivation nog att knuffa dig över trösklarna som kommer i vägen. Snart kommer du att ha en klar vision över vad du håller på med och det kommer inte att råda någon som helst tvekan. Detta är makt därför att ingen kan trycka ner dig när du har en klar vision.

Skribent:

Dela dessa tips på sociala medier