Hur du skriver en bok som folk vill läsa

Foto: Stock

Hur du skriver en bok som folk vill läsa

En dröm som finns hos nästan alla författare är att bli läst av så många som möjligt. Idag är konkurrensen så stor om läsarna så det kan behövas något mer för att nå ut än att skriva en spännande deckare med intressanta karaktärer. Efter att ha studerat ingredienserna i några av världens mest sålda böcker och strukturen i framstående föreläsares kommunikation så har David Svensson kokat ner deras vägar till följande tips.

1. Välj händelse, dramatik och karaktärer fritt men välj en miljö som du är hemma i.

2. Omvärldsbevaka den marknad som du själv befinner dig i och identifiera de trender och den förflyttning som sker just nu. Både politiska trender, legala trender och nya konsumtionsmönster.

3. Identifiera de företag som ligger i framkant och driver trendvågen framåt. Vad gör dem, hur och varför?

En dröm som finns hos nästan alla författare är att bli läst av så många som möjligt. Idag är konkurrensen så stor om läsarna

Foto: Privat

4. Sätt dina karaktärerna i den här miljön. Låt deras vardag ligga mitt i stormens öga. En kärlekshistoria är aldrig så intensiv och spännande som mitt i ett paradigmskifte.

5. Skriv! Sätt orden på pappret och gör det nu.
Iskalla samtal är en Startupthriller med två unga killar som har utvecklat en app som ska revolutionera finansvärlden och digitalisera rådgivning kring fondval och pensioner. När deras räkmacka till storkunden försvinner så slås de av verklighetens allvar och de måste få affären att växa – snabbt. Enda vägen de känner till är den hårda vägen. De måste lära sig att ringa – Iskalla Samtal. Du kan läsa oredigerade kapitel ur boken på bloggen:

Skribent: Oliver Kertes

Dela dessa tips på sociala medier