Så här bryter du isen på minglet

Foto: Stock

Så här bryter du isen på minglet

Vad ska man säga till människor man inte känner? Att starta ett samtal kan vara lite svårt när man inte vet något om personen i fråga. Här listar vi några isbrytare som förhoppningsvis leder samtalet vidare. Det är viktigt att du ställer frågorna på ett sådant sätt som passar dig så det låter naturligt. Var intresserad av den du pratar med och ställ öppna frågor som ger bredare svar än ja och nej så slipper ni fastna efter en mening.

Här kommer karriärcoach Nina Jansdotters bästa tips på isbrytare.

1. Vem?
Det finns många sätt att fråga någon om vem de ser sig att vara, den klassiska -vad gör du? Är oftast en fråga folk fått ofta och har ett kort standardsvar på, om du formulerar frågan annorlunda med en knorr ger det ett mer givande svar som kan leda samtalet vidare. Den nya stjärnan på frågefronten där torde vara -vem är du? Det ger en bredare öppning för svaret som annars kan bli enbart en jobbtitel.

2. Vad?
Vad gör personen i fråga på minglet? Är det så att du träffat på en van minglare med många kontakter på stället eller är det någon som är ny i sällskapet? Fråga personen om vilka andra den redan känner och få ett sammanhang. Om du inte känner många själv kan du alltid fråga om vem som bjöd in och hur väl personen känner till arrangören.

Tips inför karriärplaneringen

Foto: Privat

3. Varför?
Det kan finnas olika spännande och varierande orsaker till varför folk söker sig till ett speciellt mingel. Om personen i fråga är där i säljande syfte har de ofta en del att säga om den saken.

4. Värdet av vädret 
Kanske inte det roligaste att prata väder med alla man möter men det är okey ibland när annat tryter. Att klaga på tråkigt väder är dock inte lika bra som positiva kommentarer om ett fint sådant.

5. Vinnande komplimanger 
Alla trivs vi med att få positiv respons av våra medmänniskor. Det finns alltid något som du kan ge en komplimang kring, däribland stil både i utseendet och hur personen för sig. Var uppmärksam på andra som är med på samma mingel.

Skribent: Tova Midfjäll 

Dela dessa tips på sociala medier