Sätt upp mål för ditt skrivande

Foto: Stock

Sätt upp mål för ditt skrivande

Thrillerförfattare Magnus Jahnssons mål är att ge ut en bok var 15-18:e månad. Det betyder att själva skrivandet får ta ungefär 9-10 månader. Sedan skall det redigeras, korras och layoutas i ett halvår.  För att lyckas så har Magnus blivit bra på att sätta upp mål för sitt skrivande. Här delar han med sig av sina bästa tips.

1. Låt musiken dribbla fram VM-känslan i kroppen
En fest utan musik är som en fotbollsmatch utan supportrar. Låt Will Smith med “Live It Up”, eller Jason Derulo med “Colors” ta på kaptensbindeln och styra stämningen i ditt hus i sommar.

2. Fyll hemmet med klara fotbollsfärger
Olika färger kan bidra till olika känslor. Så pryd väggarna i sommar med Sveriges blågula färger, Nigerias gröna nyanser eller varför inte Spaniens röda toner?

Sätt upp mål för ditt skrivande

Foto: Stefan ”Steff” Granström

3. Dela upp målet i delmål
Bryt ned slutmålet i delmål på en nivå som känns bra. Var inte rädd för att sätta siffror på delmålen. Det gör bara uppföljningen lättare

 4. Pausa ibland
Om du kör fast så ta en paus och gå en promenad, träna, sätt dig och gör något annat en stund. Läs sedan igenom det senaste du har skrivit och börja om igen.

 5. Fira de små segrarna
Glöm inte att fira ibland när du nått ett delmål, till exempel varje trettiotusende ord, men bli inte för stressad om du inte når alla mål precis enligt planen. Det är en bok du skriver och ingen exakt vetenskap du ägnar dig åt.

Skribent: Nina Jansdotter

Dela dessa tips på sociala medier