Tips för dig som vill starta eget

Foto: Stock

Tips för dig som vill starta eget

Drömmen om att starta eget företag blev verklighet för svetsaren Robert Svedberg. 1998 startade han Compact-Living.com, ett företag som installerar och designar de unika – och väldigt populära – loftsängarna utan ben.
Här ger han sina bästa tips till dig som också vill hitta din egen nisch och vara din egen chef.

1. Vänd på steken
Titta inte så mycket på vad andra gjort, utan vänd på steken och hitta det som du är bra på – utan att snäva in dig för mycket. En nisch kan vara ett smidigt sätt att signalera att du är duktig på det du gör, men kom ihåg att personliga tjänster och produkter väger tyngre.

2. Var beredd att arbeta hårt
Det svåra är inte att starta företag, det svåra är att driva det. Du måste vara beredd att arbeta hårt och investera många timmar i din verksamhet – speciellt i början.

Foto: Privat

3. Ha hjärta för det du gör
Eftersom att ett eget företag kommer att ta upp så mycket tid av ditt liv är det viktigt att du gillar det du gör och har hjärta för det, annars riskerar motivationen att dala och med den din verksamhet.

4. Marknadsför dig
I början innan man har många uppdrag är det ofta tajt med pengar och många satsar inte tillräckligt på sin marknadsföring. Därför gäller det att vara kreativ och uppfinningsrik för att hitta nya vägar till att synas. Kontakta reportrar, sätt upp banderoller och få ut ditt ord.

5. Våga ta betalt
Det är viktigt att inte nedvärdera dig själv eller det du levererar, men samtidigt hitta ett pris som passar din produkt eller tjänst. Kom ihåg att priset som kunderna betalar är ett kvitto på det du erbjuder; godkänner du stora prissänkningar har du också sänkt ditt värde.

Läs mer här: compact-living

Skribent: Johanna Järvstråt 

Dela dessa tips på sociala medier