Tips för en lyckad resa till Marocko

Foto: Stock

Tips för en lyckad resa till Marocko

Att resa till Marocko är lite som att resa till en annan värld; en annorlunda och mycket solig värld som bara befinner sig fem flygtimmar bort. Marocko är ett land präglat av gästfrihet och här finns ingen stor massturism.

Sana Svensson,  jobbar som reseförmedlare på sitt företag Marocko Travels och här delar hon med sig av sina bästa tips på vad man inte bör missa när man reser till Marocko.

1. Naturen 
Marocko har ett varierat landskap med olika typer av natur och upplevelser. Till exempel kan man åka upp i Atlasbergen och besöka de berber-stammar som är bosatta där.

2. Aktiviteter
En annan trevlig aktivitet är golf. Här finns många olika golfbanor att välja mellan och priserna är förmånliga. Om man istället vill ha lugn och ro och samtidigt tar del av historisk kultur kan man besöka ett marockanskt badhus. I Marocko har man sin egen variant på turkiska hamam.

Tips för en lyckad resa till Marocko

Foto: Privat

3. Shopping
Något man inte bör missa är att besöka en bazaar. Här finns ett stort och varierat utbud. Även om mycket är väldigt prisvärt är prutandet en del av den marockanska kommersen.

4. Nöjen
Marakesh är en av Marockos äldsta städer och en av de fyra så kallade kungastäderna. Men här finns även ett riktigt nattliv och ett utbud av nöjen där alla kan hitta något som passar just dem.

5. Maten
Den marockanska maten är influerad av många olika kulturer och innehåller mycket kryddor. Den baseras ofta på grönsaker, lamm eller kyckling och man använder också mycket frukt så som citron, granatäpple, dadlar, fikon, russin och nötter.

Skribent: Christina Hultman 

Dela dessa tips på sociala medier