Tips för minskning av celluliter

Foto: Stock

Tips för minskning av celluliter

Daniel Miteski är massageterapeut på Malmö Relex Center och har lång erfarenhet av många olika typer av massagebehandlingar. Nu i sommar lanserar han en ny metod för att öka cirkulationen, detoxa och minska celluliter. Metoden heter Maderoterapi och kommer ursprungligen från Columbia. Madero, betyder trä och det är träredskap som används för att ”kavla” kroppen. Här ger han ytterligare tips på vad du kan göra själv för att minska dina celluliter.

1. Torrskrubba och massera kroppen regelbundet
En bra, rutin är att torrskrubba de utsatta områdena, lite då och då. Använd gärna en mjuk borste. Torrborstningen sätter igång blodcirkulationen mycket effektivt. Sedan kan det vara skönt med ett varmt bad som avslutning. Att ge sig själv lite självmassage är även det är både avkopplande och skönt samtidigt som det sätter fart på blodgenomströmningen. Använd gärna en massageolja.

2. Motionera mera och drick mycket vatten
Regelbunden motion ger dig både fastare hud och spänstigare muskler. Få in dagliga rutiner är bäst. Till exempel att promenera 30 minuter om dagen. Det
hinner de flesta. Drick även mycket vatten, då kroppen behöver vätska för att må bra. Uttorkning är en av hudens största fiender. Ett annat bra tips är att gärna börja morgonen med att dricka ett glas vatten med 1/3 äppelcidervinäger och 2/3 vatten, vilket sätter igång ämnesomsättningen bra.

Tips för minskning av celluliter

Foto: Privat

3. Vitaminboosta kroppen med nyttigheter
Ät mycket grönsaker och fiber. Fokusera gärna på att få i dig C och E-vitaminer då de boostar hudens kollagenproduktion, eftersom kollagen ökar hudens elasticitet.  Citrusfrukter är också bra då de kan sänka östrogennivåerna i kroppen. För höga nivåer av östrogen, kan kopplas till ökad risk för att få celluliter. Alla kålsorter är bra att äta. I till exempel broccoli finns alfaliponsyra, ett ämne hjälper hudens att bibehålla sin mjukhet och på så sätt motverkar uppkomsten av celluliter och ojämnheter. Sallad, vitkål och fänkål är också supernyttigt och milt utrensande, vilket även det bidrar till en slätare och friskare hud.

4. Undvik snabba kolhydrater
Livsmedel rika på snabba kolhydrater, som exempelvis socker, vetemjöl och ris skapar en alltför snabb stegring av blodsockernivån och bör därför undvikas. Den glukos som inte går till förbränning lagras i kroppens fettceller som extra energi, en process som ökar risken för att fettet ska pressa sig ut genom bindväven och
orsaka celluliter. Dra därför ner på spannmål, kaffe, läsk, socker och processad mat, generellt.

5. Minska stressen
Hitta olika vägar till avslappning. Genom till exempel mindfulness, så befriar du kroppen från stress och detta i sin tur gör ofta att din livsstil överlag blir sundare och både du och din hud mår bättre.

Dela dessa tips på sociala medier