Tips om hur du minglar på bästa sätt

Foto: Jens C Hilner

Tips om hur du minglar på bästa sätt

Nätverksdags? För bästa resultat – förbered dig! Här kommer fem snabba tips från Nina Jansdotter och Marie Hagberg, om hur du kan mingla rätt för att smälta in men ändå sticka ut.

1. Ha ett syfte
Innan du går på minglet, bör du tänka ut ditt syfte. Vill du söka medarbetare, kontakta nya personer, rekrytera någon eller bara umgås? Förbered dig utifrån vad du vill uppnå.

2. Ät innan minglet
Kom inte vrålhungrig till minglet. Ju mindre tid du ägnar åt maten, desto mer tid sparar du för att kunna ägna dig åt ditt syfte. Det går lättare att skaffa nya kontakter eller boka nya möten om man inte har en hel smörgås i munnen. Däremot kan man med fördel inleda diskussioner vid kaffet eller maten men om du är för hungrig så har du alltid mer fokus på att äta än att prata.

Foto: Privat

3. Kom förbered
Om du ska träffa någon som du kan hitta på Facebook eller andra sociala medier, titta gärna på deras profiler och se vem och vilka du skulle vilja lära känna . Du kan också kort presentera dig i förväg för extra synlighet.

Tänk också på dina kläder – du vill matcha så det är bra att hålla klädkoden; det går bra att sticka ut, men inte för mycket! Använd dig gärna av dig av ”flirtsignaler” – en ovanlig väska, smycke eller vad som helst som skulle kunna fungera som isbrytare för att kunna börja konversation.

Det hjälper att förbereda olika samtalsämnen och särskilt inledningen till samtal, som kan användas som isbrytare. Du kan också använda dig av en så kallad ”elevator pitch” – en kort. säljande, informativ presentation om dig själv.

4. Ha konkreta mål
Sätt upp konkreta mål som du vill klara på minglet. Är det att prata med tio nya människor, kontakta tre investerare, boka fyra möten? Ge järnet!

5. Ha rätt mental inställning 
Det här är kanske det viktigaste tipset – utan bra mental inställning kan du aldrig lyckas bli en bra minglare. Är du på minglet, var på bra humör, för dialog. Vänta  inte på att bli road, utan ta egen initiativ. Är du på dåligt humör, stanna gärna minglet och stanna hemma, om du känner att du inte klarar att peppa upp dig.  Se till att du minglar eftersom du vill, inte av plikt.

Varsågod och mingla!

Skribent: Bronislava Bikic

Dela dessa tips på sociala medier