Tips om långsiktiga säljrelationer

Foto: Stock

Tips om långsiktiga säljrelationer

Gabriel Ovalier älskar försäljning och långsiktiga relationer med sina kunder. Han har nyligen startat säljkonsultföretaget Ovalier Sales Consultancy. Nedan ger Gabriel dig fem tips på hur du bäst lyckas med att upprätthålla en långsiktig relation med dina kunder samtidigt som du tjänar pengar:

1. Trovärdighet
Arbeta endast med produkter eller tjänster som du själv kan tänka dig att handla eller köpa in. Tror du på produkten så genomsyrar det din säljpitch.

2. Relationsskapande
Betrakta alla människor som du möter som potentiella ambassadörer för dig, ditt varumärke och din produkt/tjänst. ”Bonda” med dina kunder så kommer de att hjälpa till att sprida ditt namn. Och de kommer att vara lojala mot dig om du behandlar dem väl. Konkurrenter kommer att dyka upp i alla branscher som prisar sig in. Men med en bra relation i grunden kommer ni att ha ett gott samarbete länge.

Tips om långsiktiga säljrelationer

Foto: Privat

3. Långsiktighet
Se alla dina kunder, oavsett bransch och storlek som långsiktiga kunder.

4. Service
Att sälja är att ge service, att ge service är att sälja. Din kund vill inte att du säljer till hen men hen vill att du berättar och informerar om din produkt eller tjänst.

5. Avslut
Var inte rädd för att be din kund om en order. Att sälja innebär att be kunden om en order. Analysera, ge råd, informera och be om avslut!

Skribent: Christina Åberg

Dela dessa tips på sociala medier