Tips på hur du jobbar med sociala medier

Foto: Stock

Tips på hur du jobbar med sociala medier

Jens C Hilner jobbar som content creator, influencer och fotograf och driver företaget PhotoMedia sedan nästan 30 år tillbaka. För att kunna nå ut måste man vara duktig på att marknadsföra sig på sociala medier, detta är något Jens har jobbat mycket med. Här ger han några tips om hur du kan tänka.

1. Du ska ha en strategi
Lägg upp bilder och intressanta berättelser som relaterar till ditt liv eller yrke. Fundera noggrant på hur du vill marknadsföra dig och du måste ha en tydlig strategi. Min strategi har alltid varit att mina följare ska veta vem jag är, vad jag heter, vad jag gör och hur jag ser ut. Denna strategin har fungerat bra för mig i snart 15 år.

2. Allt behöver inte vara i realtid
Ibland händer det inget kul eller intressant då är det helt ok att ha ett litet arkiv av händelser som man kan ta ifrån och berätta om. Dina följare bryr sig inte om det hände igår eller för en vecka sedan.

Tips på hur du jobbar med sociala medier

Foto: Privat

3. Mängden och kvalitén spelar roll
Försök att hålla kontinuitet på flödet av inlägg. Sprid ut dina inlägg över dagen eller veckan gör inte tre inlägg i timmen. Viktigt är att fokusera på kvaliteten i både bild och text. Glöm inte att ställa frågor till dina följare om vad de tycker och tänker. Ju fler kommentarer du har på ett inlägg destu mer sprids det. Ja det är helt ok att gilla sitt eget inlägg, får inlägget snabbt gillamarkeringar och kommentarer sprids det mer.

4. Att vara genuin
Att berätta om det verkliga livet är alltid bra oavsett om det är positivt eller negativt, vi älskar att följa vanliga människor som vi kan relatera till.

5. Försök att inte välja att missförstå
Mycket hat och drama skapas av att vi väljer att missförstå någons inlägg medvetet. Tänk efter innan du kommenterar negativt, troligen förstår du nog vad personen menar och du behöver inte ifrågasätta och skapa osämja. Är du fundersam på vad någon menar skicka ett PM istället. Tänk på att vissa personer har tusentals följare även om det bara är några som kommenterat.

Dela dessa tips på sociala medier