Tips till dig som behöver finansiering till din affärsidé

Foto: Stock

Tips till dig som behöver finansiering till din affärsidé

Sami Sulieman är VD på ekonomikonsultbolaget Prescott Lewis Invest och grundare av Svenska Kapitalfonden, en fond som har som syfte att starta en ny bank för småföretag och för de som fastnat i ekonomiska svårigheter.

Här ger han sina bästa tips för dig som behöver hitta finansiering för att förverkliga din affärsidé.

1. Ge inte upp 
Det viktigaste för att få igenom sin vilja är att inte ge upp, vara beredd att ligga i och skapa sig en bra plan för hur man ska lyckas med sitt mål.

2. Se över alla alternativ 
Gör efterforskningar kring vilka alternativ till finansiering som finns för dig och ditt bolag. Prata med investeringsbolag, banker och företag som arbetar med kapitalanskaffningar – gör en lista och utforska möjligheterna.

Tips till dig som behöver finansiering till din affärsidé

Foto: Privat

3. Gör din hemläxa 
Intervjua bankerna och se över villkoren för de lån som de olika bankerna erbjuder. Det är alltid en dålig idé att lägga alla sina ägg i samma korg.

4. Säkra affären innan mötet 
Ett bra sätt att sänka trösklarna som bankerna har att förhålla sig till när de beviljar lån är att säkra affären redan innan du träffar dem på ett möte. Har du kunden, produkten och tjänsten klar redan vid ert första samtal visar du att du är en säker lånetagare, redo att börja arbeta så fort finansieringen står klar.

5. Begränsa dig inte 
Begränsa dig inte till landets gränser – se dig om efter möjligheter till att hitta kapital i andra länder. Ibland är villkoren mer förmånliga utomlands.

Skribent: Johanna Järvstråt 

Dela dessa tips på sociala medier