Tips till dig som vill följa din dröm

Foto: Stock

Tips till dig som vill följa din dröm

Katharina Ekblad driver företaget Poise Pattern, ett företag där hon tillverkar vackra handdukar och påslakan med mönster som syftar till att skapa balans i sin omgivning. Poise Pattern har dock inte alltid varit Katharinas verklighet, utan det var först år 2003 som hon äntligen vågade satsa på sin passion; färg och form.

Här ger hon sina fem bästa tips för den som, precis som hon själv en gång i tiden, ännu inte vågat följa sin dröm och starta eget.

1. Lyssna inåt 
Det är viktigt att ha respekt för sin egen ork och vilja. Lyssna inåt på vad du vill och följ din inre röst. Du måste våga lita på dig själv och din magkänsla även när det känns svårt!

2. Prata med människor som stödjer dig 
Prata bara om dina idéer med människor som brukar stötta dig och som förstår att din dröm är den du är. Är människorna i din närhet negativa till många av dina tankar är det bättre att du pratar om något annat med just dem. Får du dock inte stöd från någon, bör du leta dig vidare och söka respons utifrån.

Tips till dig som vill följa din dröm

Foto: Privat

3. Se till att göra något roligt 
Ett nystartat företag tar mycket tid och då gäller det att du älskar det du gör, samtidigt som passion ger kraften till att våga. Var därför säker på att det du drömmer om verkligen är något som du tycker är roligt; på så sätt blir dina måsten dessutom inte heller traditionellt jobb.

4. Var medveten 
Det är viktigt att ha en medvetenhet för saker. Titta inte så mycket på vad alla andra gör, utan var istället medveten om din kompetens och dina kunders behov – det räcker och kommer förenkla ditt arbete.

5. Förstå dina begränsningar 
Det är omöjligt att vara bra på allt. För att hinna med alla pussel i vardagen kan det därför vara bra att ta in konsulthjälp till de bitar som du är mindre bra på eller inte tycker är lika roliga. På så sätt får du mer tid över till det du brinner för och gör bra.

Skribent:

Dela dessa tips på sociala medier