Tips till dig som vill skaffa hemlarm

Foto: Stock

Tips till dig som vill skaffa hemlarm

Inbrottstjuvar är svåra att avskräcka, något som Christofer Eriksson, som äger och driver Svenska Alarm, är väl medveten om. Här ger han sina fem bästa tips för dig som funderar på att skaffa hemlarm.

1. Tänk ekonomiskt kring ditt hemlarm
Innan du börjar fundera över att skaffa hemlarm är det viktigt att fundera över hur länge du planerar att bo i din bostad. Är det kortare än ett år fungerar det lika bra att hyra ett larm, men är det över en längre tid är det bättre att själv stå som ägare.

2. Välj en seriös aktör med godkända larm
Det är viktigt att välja en seriös och certifierad aktör som håller vad den lovar. Ett sätt att skydda sig är att försäkra sig om att aktören har duktiga, certifierade och behöriga installatörer som installerar larmen, samt att produkterna är godkända av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF) och intygade av Svensk Brand- & Säkerhetscertifiering (SBSC).

Tips till dig som vill skaffa hemlarm

Foto: Privat

3. Kräv ekonomisk stabilitet
Förutom att aktören bör hålla en viss standard är det minst lika viktigt att aktören kan erbjuda ett långsiktigt skydd, som inte hotas att försvinna inom en snar framtid. Försäkra dig därför alltid om att aktören är medlem i branschorganisationen Säkerhetsbranschen, en organisation som intygar bolagets ekonomiska stabilitet.

4. Välj ett smart hemlarm
Tekniken går framåt och i samma takt utvecklas också hemlarmens funktionalitet. Tjuvarna undviker smarta larmsystem och väljer istället hus där det finns fler möjligheter till att ta sig in obemärkt. Välj därför alltid smarta hemlarm, gärna med utomhuskamera och rörelsedetektor som är direktuppkopplade till din smartphone. På så sätt hålls du uppdaterad och kan känna dig trygg vid en larmhändelse.

5. Komplettera med sunt förnuft
Även om ett hemlarm minskar risken för inbrott och skada, erbjuder det inte ett komplett skydd om du inte själv är insatt i tjuvens tankemönster. Håll dig därför alltid uppdaterad kring säkerhetsfrågor, starta en grannsamverkan och lämna inte verktyg framme som förenklar inbrott – ett sunt förnuft räcker långt.

Skribent: Johanna Järvstråt  

Dela dessa tips på sociala medier