Tips till dig som vill skapa en raketkarriär

Foto: Stock

Tips till dig som vill skapa en raketkarriär

Anton Sörkvist är bara 25 år, men är redan försäljningschef på Key Solutions.

Här ger han sina bästa tips om hur du som ung och utan erfarenhet blir en duktig ledare.

1. Hitta mentorer på din arbetsplats
För min utveckling så har mina mentorer varit helt avgörande för min framgång. Att ha mentorer tar inte ifrån dig respekten i ditt arbete, utan de är snarare fantastiska stöttepelare som hjälper dig stå rakryggad när du har det tufft.

2. Omge dig av inspiration 
För att själv kunna utvecklas till en inspirerande ledare när du inte har så mycket erfarenhet att ta av, blir det extra viktigt att ha inspirerande källor omkring sig. Hitta vad som inspirerar dig och använd dig av det för att forma din egen personliga ledarstil.

3. Ha tålamod 
Som ung vill man ofta ha snabba resultat och som chef får man många gånger påtryckningar från omgivningen om att gräset är grönare på andra sidan. Mitt viktigaste råd här är egentligen att stå emot dessa påtryckningar och låta saker ta tid. Försöker man påskynda tillväxten av de frön man satt med för mycket vatten, riskerar man att aldrig få se de gro.

tips till dig som vill skapa en raketkarriär

Foto: Privat

3. Acceptera 
Acceptera att du känner som du gör. Oavsett vad känslan tar fram för minne är känslan din även om den är tung. Känn och acceptera den genom att andas lugnt och från magen. Om du accepterar och inte fastnar i gamla minnen och dömande tankar kan styrkan i känslan kring dem förändras och minskas.

4. Låt gå 
Lättare sagt än gjort. Upptäck de begränsande tankarna och släpp taget om dem om och om igen.

5. Upprepa 
Mycket viktigt att upprepa detta så fort känslan återkommer. För den försvinner inte. Men för varje gång du tar dig tid för den kommer den att bli svagare. Ju svagare den blir desto mer plats får du till att känna dig lyckad. För det är du oavsett.

Läs mer på: emotionellhälsa

Skribent: Johanna Järvstråt 

Dela dessa tips på sociala medier