Viktigt med bra bilder på sociala medier

Foto: Stock

Viktigt med bra bilder på sociala medier

Idag är bilder det första intrycket vare sig  det handlar om att söka jobb, marknadsföra företaget eller till dejtingapparna. Jens C Hilner som är yrkesfotograf sedan 30 år delar här med sig av sina tips om bilder i sociala medier.

1. Bra bilder är viktiga för varumärket på sociala medier
När man bygger varumärken via sociala medier är bra bilder viktiga. En bra bild förmedlar professionalitet. Det faktum att man har anlitat en yrkesfotograf för sin verksamhets räkning signalerar att man är seriös i det man sysslar med och att man är mån om att det ser bra ut och detta gäller även privat. Många tycker inte om att vara med på bild och drar sig för att skaffa proffsiga bilder men det handlar inte om hur du ser ut utan att man ser att det är proffsigt gjort och detta förmedlar hela känslan och budskapet.

Tips på hur du jobbar med sociala medier

Foto: Privat

2. Allt vanligare gå till fotograf
Det är inte dyrt att anlita en fotograf och bilderna blir mycket bättre. Idag går allt fler människor till en proffsfotograf för att ta bilder till sociala medier både för yrkeslivet och för privata ändamål.

3. Bra bilder en fördel i tidningar och medier
Ju bättre bilder du har när tidningar eller medier är intresserade av att skriva om dig, desto större blir artikeln. Skickar du bra bilder så är chansen större att din artikel får uppta ett helt uppslag, en förstasida eller en helsida. Har du tagit proffsiga bilder så har du också kontroll hur du ser ut i media ifall de skulle höra av sig. En stressad pressfotograf utsänd av tidningen struntar fullständigt i din åsikt om bilden. Skickar du dåliga bilder till press och media är risken att det bara blir något litet eller inget alls eftersom din bild inte håller den kvalitet som krävs.

4. Skillnaden mot att fotografera själv
Fördelen med att gå till en fotograf är att bilden får större spridning, mer uppmärksamhet, fler kommentarer till exempel på Facebook och det är bra för varumärket. Du kan heller inte ta bra bilder själv, för att en bild ska kännas proffsig behövs det en riktig fotograf.

3. Berika ditt dejtingliv
Även privat får du mer ut av att ha proffsiga bilder. Proffsiga och tuffa bilder till dejtingapparna kan ge dig ett riktigt lyft.

Skribent:

Dela dessa tips på sociala medier